Álca nélkül tesztelik már a felfrissített Porsche 911-est Európa-szerte, de már az első hivatalos képek is itt vannak az újdonságról. Ezeket Dél-Afrikában készítették, ahol minimális álcázással, konvojban tesztelik a kupé és kabrió változatokat.

Nem egyszerűen modellfrissítést láthat majd a nagyközönség a Frankfurti Autószalonon, hanem egy ahhoz hasonló változás lesz, mint amikor a léghűtésről vízhűtésre álltak át. Most épp lényegében búcsúzunk a szívó-boxertől, ami a jövőben csak speciális modellváltozatokban jut majd szerephez, egyébként új fejlesztésű turbós erőforrások kerülnek a 911-es farába.

Hivatalosan még várnunk kell néhány napot a nagy bejelentésre, de jól értesült források szerint 2,7 illetve 3,2 literes lökettérfogatú turbómotorok veszik át a jelenlegi szívómotorok helyét, és állítólag már az alapváltozat is felülmúlja majd a 400 lóerőt – helyet kell hagyni a kínálatban a Boxster/Cayman modelleknek is, amelyek bőven e határ alatt maradnak majd.

Némileg átalakított első-hátsó lökhárítót, a korábbinál nagyobb méretű légbeömlőket kap a Porsche 911-es, amelynek utasterében a korábbinál nagyobb méretű középső érintőképernyő és a kormányra utólag odabiggyesztett üzemmódválasztó-kapcsoló jelenti a változást.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!