A kisgyermekes szülők életét annyiból megnehezíti a gyermekülés, hogy annak egyik autóból másikba szerelése igen nehézkes a nagy méret és tömeg miatt. Azonban manapság egyre inkább hódítanak az autómegosztó szolgáltatások, amelyeket így a kisgyermekes szülők nem igazán tudnak használni megfelelő biztonsági eszköz hiányában.

Nekik jelenthetne megoldást a Volvo által kifejlesztett, különösen strapabíró, a hadsereg által is használt vászonból készített hátrafelé néző gyermekülés. Egy zajtalan, beépített elektromos pumpa gombnyomásra 40 másodperc alatt fújja fel/engedi le a hordozható gyermekülést, amely egyébként mindössze 5 kg tömegű, és a mellékelt hátizsákban egyszerűen szállítható. A feltételes mód használatát az indokolja, hogy a Volvo egyelőre nem tervezi ennek a gyermekülésnek a gyártását és forgalmazását. A működőképes prototípus csak azt mutatja meg, milyen szinten áll a gyár ez irányú fejlesztése, most indul majd a komolyabb vizsgálat (töréstesztek, egyéb próbák), és majd azok után nyilatkoznak majd arról, megvalósítják-e a felfújható gyermekülést.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!