Az nyeri a Shell Eco-marathon nevű versenyét, aki 1 liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energiával a lehető legmesszebbre jut el. Idén hat magyar csapat indul a megmérettetésen, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a győri Széchenyi Egyetem hallgatói, valamint a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai is próbára teszik járműépítési készségüket.

Rendhagyó módon a Make the Future négynapos fesztivál során, a londoni Queen Elizabeth parkban rendezik a Shell Eco-marathon európai futamát, ahol 29 országból érkező mintegy 200 diákcsapat méri össze tudását június 30. és július 3. között.

„A Shell Eco-marathon egy remek lehetőség, hogy innovatív és még ismeretlen megoldásokat tesztelhessenek a jövő műszaki és energetikai szakértői. Külön öröm számunkra, hogy idén egy több ezer embert megmozgató fesztivál keretében Londonban mérkőzhetnek meg a diákok, akik között hat magyar csapatot is köszönthetünk. Sok-sok kilométert és izgalmas versenyt kívánok nekik!” – köszöntötte a magyar résztvevőket Juhász Péter a Shell magyarországi értékesítési vezetője.

A nemzetközi mezőnyben lesz 3D-nyomtatással készített jármű, de egy francia csapat gyantával bevont selyemszálas autóval áll rajthoz – olyan könnyű az egész konstrukció, mint egy görögdinnye – egy angol csapat pedig teljes mértékben fából készült, összecsukható autót épített.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!