Kínában sok szereplője van a kis sebességű elektromos járművek piacának, a Hong Kongban székelő X Electric Vehicle, azaz XEV nevű cég itt akar nagyot alkotni, egészen pontosan 3D nyomtatással készülő karosszériával hoz újat a szegmensbe.

Mintegy 50 fejlesztőmérnök dolgozott a projekten, amelynek során a mindössze 57 alkatrészből álló, a Polymaker Industrial nevű cég által biztosított három alapanyagból készülő karosszériát megtervezték. A fémalkatrészek, tehát a felfüggesztés, a hajtás és az akkumulátorok is hagyományos eljárással készülnek, ahogy az üvegablakok is. Egy teljes karosszéria (beleértve a belső teret és az üléseket is) elkészítése 3 napba telik egy nyomtatóval, specializált üzemekben gyorsabb lehet a folyamat.

Az eljárásból adódik, hogy a megrendelő saját arculatának megfelelő megjelenést vagy karosszériakialakítást kérhet, illetve ha rendelkezik egy 3D-nyomatótval, akkor a saját pótalkatrészeit is elkészítheti szükség esetén. Az olasz Posta például már 5000 darab XEV LSEV-t rendelt, ezen kívül az Arval nevű flottakezelő is 2000 darabra kötött szerződést. Az XEV most dolgozik a kínai és európai gyártóüzem felépítésén, a tervek szerint 2019 áprilisában gördülnek ki az első példányok ezekből.

Az LSEV név a kínai járműkategóriára utal (Low Speed Electric Vehicle), alaphelyzetben 70 km/h-s végsebességről és legfeljebb 150 km-es hatótávolságról van szó, de a megrendelő igénye szerint ez lehet kevesebb is (kisebb akkumulátor-kapacitás).