Jól néz ki az ötajtós Seat Leon is, de a márka sportos arculatához mégis jobban illik az új háromajtós SC változat. A név ne vezessen félre senkit sem, szó nincs itt sportkupésságról, épp csak egy nagyon pofás megjelenésű háromajtós a Leon SC – főleg az első sajtófotókon szereplő FR változat.

Mivel nem sportkupé, hanem sima háromajtós az újdonság, a hírek szerint mintegy 1000-1500 eurót lehet majd megspórolni a háromajtós karosszéria választásával, amelynél a két hátsó ajtón kívül még 35 mm fejtérről kell lemondani – ennyivel alacsonyabb ugyanis az SC karosszéria. A vastagabb, egy mozdulattal előredönthető első ülések miatt 15 m-rel kisebb még a hátul utazók lábtere, a csomagtér azonban marad 380 literes, mint az ötajtósnál.

Ugyanazokat a motorokkal és felszereltségekkel lesz elérhető a háromajtós, mint az ötajtós, és ahhoz hasonló a műszaki tartalom is. Független hátsó felfüggesztés csak 150 lóerő feletti teljesítményhez jár, egyébként csatolt lengőkaros hátsó tengelyt kap a Seat Leon SC.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!