A csillagos égbolt tetőkárpit már jó ideje része a Rolls-Royce autóbelsőknek, és egy ideje már csillaghullást is meg tudnak jeleníteni a LED-pontok, de csak most került fel oda a legközelebbi csillag, a Nap – egészen pontosan annak gyűrűje, hiszen a teljes napfogyatkozásnak azt a pillanatát jelenítik meg a plafonon, amikor a Hold kitakarja az égitestet, csak annak sugarai látszanak. Mindezt 25 példány erejéig, a Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis különszériánál.

Többet nem is nagyon terveznek, hiszen a teljes napfogyatkozáshoz hasonlóan ritka lesz majd az mutató Rolls-Royce is. Az autó egyébként nem került klasszikus forgalmazásba, hiszen a gyár világszerte megkereste a 25 legjobb ügyfelét – mármint azokat, akik legalább időnként saját maguk vezetik autójukat, hiszen mégiscsak Black Badge modellről van szó –, és azok mind igent mondtak 1-1 példány megvásárlására, azaz előre elkelt mind.

A karosszéria Lyrical Cooper nevű fényezést kap, ennél a lakkba rézport kevernek, a hűtőrács alatti betétek és a féknyergek Mandarin színűek. Ugyanilyen színnel készítik a kézzel festett karaktervonalat, amely hátrafelé szaggatott lesz – ezzel jelezve a napfény elhalványulását napfogyatkozáskor. Az ajtó becsukása és motorindítás után életre kel a tetőkárpit, ahol a 940 pontból összerakott „nap” karimája pulzálni kezd, és ekkor lesz látható a körülötte lévő 192 pont – a természetben is olyankor jelennek meg ezek a csillagok az égen, amikor a napfény eltűnik. Az animáció 7 perc 31 másodpercig tart, ennél hosszabb nem lehet a Földön teljes napfogyatkozás; ezt követően visszatér a klasszikus csillagos égbolt.

A Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis műszerfalán 1846 lézergravírozott csillag látható, ezeket egy alkalmazott több mint 100 munkaóra alatt készíti el. Az analóg óra számlapjában egy briliáns-csiszolású 0,5 karátos gyémántot helyeznek, amivel a Hold árnyékában a nap eltakarásakor felvillanó fénypontot idézik. A márkára jellemző alapossággal klímakamrában vizsgálták, hogy a drágakövet rögzítő ragasztó -30 és +90°C közötti hőmérsékleten a helyén marad. Összesen 14 variációt készítettek, mire elégedettek voltak az eredménnyel és véglegesítették az időmérőt. Az üléskárpit feketére fényezett Mandarin szín bőr, amelyen számítógéppel összesen 200 000 egyedi perforációt hajtanak végre, ezeken át látszik az alsó, Mandarin színűnek meghagyott bőrréteg. Az ajtókban lévő fekete esernyők Mandarin színű csöveket kapnak, és természetesen passzoló beltéri autótakarót is mellékelnek a Rolls-Royce Black Badge Ghost Ékleipsis példányokhoz.