Már nincs sok hátra a Land Rover Defendernek, legkésőbb 2015-ben leállnak a sorozatgyártásával, mert nem felel meg az aktuális előírásoknak, és nem éri meg azokra felkészíteni, ez azonban nem akadályozza meg a gyárt abban, hogy egy új, egyautós ralibajnokságot indítsanak a típussal.

A Bowler Motorsport készíti fel a Defender 90-eseket a versenybevetésre. A legszigorúbb FIA előírásoknak megfelelő bukókeretet kapnak a járművek, fedélzeti tűzoltóberendezést, és a Bowler által gyártott 18 versenyfelnikre a bajnokságban előírt Kumho abroncsokat szerelnek. A gyári 2,2 literes turbódízel teljesítményét 170 lóerőre növelik, egyébként nem nyúlnak a hajtáslánchoz.

Az egyautós tereprali-bajnokság számára épített Land Rover Defender vételára 17,5 millió forintnak megfelelő font, ezen felül még 3,5-4,9 millió forintba kerül a nevezés attól függően, milyen csomagot választ a pilóta. A szervezők egyébként azzal a céllal indítják a bajnokságot, hogy az ott indulók idővel a hosszabb távú versenyekre – például a Dakar – is beneveznek majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!