Többször tanulmányozta már a kisautó-alapra épülő szabadidő-autóját a Peugeot, 2010-ben még kicsit elvontnak tűnt a HR1 nevű autó, legutóbb már szériaközeli állapotában mutatta meg a végleges változatot a Pekingben még Peugeot Urban Crossover Concept, Párizsban már 2008 Concept néven futó tanulmány.

Ennek megfelelően a Peugeot 2008 néven még az idén a kereskedésekbe kerülő autó a felniktől és a feltűnő sárga színtől eltekintve megfelel a tanulmánynak. Végleges adatok még nincsenek, de nem valószínű, hogy változnak a méretek, ami 4,14 méteres hosszt, 1,74 méteres szélességet jelent.

A motorkínálatról annyit tudunk biztosan, hol ér véget: az 1,6 literes, 156 lóerős turbómotor kerül a csúcs változatba, ezen kívül az 1,6-os HDi különféle változatait merjük biztosra mondani. Nem tudjuk, hol indul majd a kínálat, de valószínűleg szívó háromhengeres nem kerül majd a 2008 motorterébe. A sorozatgyártás Franciaországban indul, majd Kínában és Brazíliában is készülni fog az új szabadidő-autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért