Florida állam és az általa a fizetős utak kezelésével és működtetésével megbízott magánvállalkozás, a Faneuil Inc. is a vádlottak padjára kerül a személyi szabadság jogosulatlan korlátozása miatt.

Arról van szó, hogy a fizetőkapuknál készpénzzel való fizetés sokkal drágább az üzemeltetőnek, mintha valaki megvásárolná az automatikus fizetőrendszert. Ahhoz, hogy autósokat átszoktassa a számára jelentős megtakarítást jelentő megoldásra, a magáncég az állami felügyelettel egyetértésben kitalált egy kamu okiratot.

A Bill Detection Report, azaz nagyjából Díj Regisztráló Űrlap a rendszámot, az autó márkáját, típusát és a vezetői engedély adatait tartalmazza, és minden esetben kitöltésre kerül, ha valaki készpénzzel fizet az úthasználatért. A sorompó addig nem nyílik fel, amíg nincs kitöltve minden adat. Az autósok ezt nem alaptalanul nehezményezik, és ennek a gyakorlatnak a megszüntetésére most a személyi szabadság jogosulatlan korlátozása miatt pert indítottak a Faneuil és Florida Állam ellen.