Már a tavalyi baleset előtt se volt már szériaállapotú a ZR Auto nevű cég tulajdonosának, Zahir Ranának a Ferrari Enzo Ferrarija, akkor is túl volt már egy alapos átépítésen, amelyet a német Edo Competition kivitelezett. Most ők mentették meg a kocsit, amely már úton van kanadai tulajdonosához.

Nem egyszerűen újjáépítették az autót, hanem a megrendelő-tulajdonos elképzeléseinek és pénztárcájának megfelelően további módosításokat eszközöltek, a végeredményt pedig elnevezték ZXX-nek. Minden bizonnyal a gyári versenyautóra, az FXX-re utalnak ezzel.

Még extrémebb lett a karosszéria átalakítása, megnyújtották az orrot, feltűnő fehér-sárga grafikát kapott a kocsi, és ha lehet, még több szárnyat helyeztek el a hátsó részen. Újak a kerekek is, sokküllős, központi kerékanyás darabokon gördül immár a Ferrari Enzo Ferrari ZXX.

A motor átalakítását nem részletezték, de azt elárulták, hogy annak teljesítménye immár 950 lóerő, tehát még a korábbinál is sokkal gyorsabb lett az autó. Reméljük, Zahir Rana tanult a hibájából, és az idei versenyen már nem kapcsolja ki a menetstabilizálót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!