2023 szeptemberét a közlekedésbiztonságnak szentelte a közel 20 éve sikeresen üzemelő abroncsgyár. Ennek alkalmából flashmobot szervezett a cég, Győrfi Pál tartott előadást a dolgozóknak, a csúcsot pedig a szeptember 30-án megrendezett Bridgestone Közlekedésbiztonsági Nap jelentette, amelyre nem csak Tatabányáról, hanem a vármegye minden pontjáról érkeztek családok. A programok még nem értek véget és a nagy sikerre való tekintettel a jövőben is várhatóak hasonló kezdeményezések a Bridgestone-tól. A biztonságos közlekedés fontosságát nem lehet eléggé kihangsúlyozni. A KSH adatai szerint 2022-ben mintegy 14 748 közúti baleset történt Magyarországon, amelyben összesen 19 546 személy sérült meg. Ez a szám magasabb, mint Komárom lakosainak száma, így a közlekedésbiztonság jelentőségét nem becsülhetjük le.

A Bridgestone számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság témaköre, és ezért számos aktivitással és figyelemfelhívó kampánnyal igyekszik is tenni a cég a biztonságos közlekedésért. Gumiabroncs nélkül nincs közlekedés, a kiváló minőségű gumi pedig a biztonságos közlekedés alapja. Az abroncsok ugyanis nem csak az autók, hanem a benne utazók épségéért is felelősek, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy megbízhatóan teljesítsenek. A gyár ugyanakkor nem csak a dolgozóira gondolt, ezért szeptember 21-én a Vértes Center aulájában és a Fő téren is figyelemfelhívó táncos előadást, ún. flashmobot tartottak. Szeptember 22-én Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott előadás a gyár dolgozóinak, saját tapasztalatairól beszélt és hasznos tanácsokat is adott a hallgatóságnak.

A programok csúcspontját a szeptember 30-án, a tatabányai Tesco parkolójában rendezett Bridgestone Közlekedésbiztonsági Nap jelentette. Az autósoknak ingyenes abroncsállapot-felmérést nyújtottak, miközben a szórakoztató és oktató-jellegű programokkal, feladatokkal tölthették a résztvevők az idejüket. Többek között abroncsemelő kihívás, akadálypálya és számos nyeremény várta a látogatókat, akiknek lehetőségük nyílt indulni a sorsoláson a főnyereményért is: egy vadiúj Bridgestone vagy Firestone abroncsszettért. A gyerekek szórakoztatására külön is gondoltak a Bridgestone munkatársai, a kisebbeket színezők, a nagyobbakat közlekedésbiztonsági kvízek várták, a bátrabbak pedig elektromos kisautókkal egy kiépített KRESZ-parkban ismerkedhettek a közlekedés alapjaival.

„16 éve már, hogy jelen vagyunk Tatabányán. A kiváló minőség mellett a társadalom szolgálata, a közösségről való gondoskodás ugyanúgy legfőbb elveink között szerepel. A Bridgestone Közlekedésbiztonsági Nappal a biztonságos közlekedés fontosságára hívjuk fel a figyelmet, hiszen gumiabroncsgyártó vállalatként mi is nagyon jól tudjuk, hogy a közlekedésben a biztonság az első! A globális program részeként indult kampány megvalósításához rengeteget tesz hozzá a kollégáink odaadó lelkesedése, így született ez a széleskörű és sokszínű aktivitás-sorozat” – Mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bridgestone ugyanakkor itt nem áll meg, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan a gyár dolgozói idén is felújítanak majd egy tatabányai gyalogátkelőhelyet, illetve rendhagyó, interaktív tanórát tartanak egy helyi iskolában, amelynek keretében a biztonságos közlekedésről beszélgetnek a tanulókkal.