A gumiabroncs a kopóalkatrészek közé tartozik, extrém méret esetén akár 1 millió Ft-ba is fájhat egy garnitúra, ha valami speciális veteránautó-abroncs kell, akkor meg akár a darabár is elérheti ezt az összeget. Azonban mindez eltörpül a világ legdrágább abroncskészlete mellett, a dubaji Z Tyre nevű cég most 166 millió Ft-nak megfelelő dirhamért értékesítette egyedi garnitúráját.

A négy darab abroncsot Olaszországba küldték, ahol ékszerészek helyezték fel az oldalfalra a 24 karátos aranyból készült betéteket és a gyémántokat, fontos szempont volt, hogy természetes üzem során (deformálódó oldalfal) ne essenek ezek le. A munka sikerült, és most, 5 hónappal az elkészítést követően sikerült vásárlót találni 2 202 000 dirhamért – a Guinness Világrekordok pedig gyorsan bejegyezte ezt a tranzakciót, hiszen ez lett a világ legdrágább személygépkocsi-abroncsa. A dubai központú Z Tyre a teljes összeget a gyermekek oktatását segítő Zenises Alapítványnak utalja át.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!