Év Magyar Autója 2021
Történelmi siker, hogy a verseny második évében mindhárom hazai autógyártó nevezte valamelyik autóját, így az ebben a kategóriában tavalyi ezüstérmes esztergomi Suzuki Vitara megmérkőzhetett a győri Audi Q3 Sportback és a kecskeméti Mercedes-Benz CLA 250 e modellekkel. Külön érdekesség, hogy mindhárom autó hibrid, a Suzuki és az Audi lágy, a Mercedes-Benz hálózatból tölthető plug-in hibrid – ezzel is jelezve, hogy Magyarországon magas színvonalon folyik az autógyártás és nem a múltnak, hanem a jövőnek termelnek ezek az üzemek.
Jelölt modellek: Audi Q3 Sportback 35 TFSI, Mercedes-Benz CLA 250 e, Suzuki Vitara
Győztes autó: Suzuki Vitara
Végeredmény: 1. Suzuki Vitara; 2. Audi Q3 Sportback; 3. Mercedes-Benz CLA 250 e

Magyar Év Autója 2021
Hat kategóriában hirdetett győztest a zsűri, ebben a mezőnyben indult a legtöbb autó. A kisautók között újra megmérkőzött egymással a tavalyi győztes Renault Clio és az Opel Corsa. Ebbe a küzdelembe szólt bele a Honda, a Hyundai és a Toyota friss újdonsága. Színes a családi autók mezőnye, ahol hétszemélyes Seat szabadidő-autó, kompakt Volkswagen sikermodell, Opel crossover és hibrid SUV is indult. Az üzleti autók kategóriába a Skoda klasszikus négyajtóst, a Seat sportos kombit, a BMW négyajtós kupét, a Volkswagen kombi kupét nevezett. A szabadidő-autók között is nagy volt a nyüzsgés, a teljesen új Mokka kihívta az újrázó Vitarát, a trónra törő Kamiqot, de a jelöltek között található a világszerte népszerű Tiguan, az újhullámos Juke és az örök legenda Forester is. Idén először kishaszonjárműveket is jelölhettek a hazai autóimportőrök. Az autókat két kategóriába sorolták a szervezők, a furgonok között a Vivaro és az elektromos Ducato küzdelme érdekes, a pickupok között pedig az amerikai Ford és a japán Nissan, illetve Toyota csapott össze a díjért. A sportautók között hangos küzdelem alakult ki, a leggyengébb modell is 300 lóerős.

Jelölt kisautók: Honda Jazz e:HEV, Hyundai i20, Opel Corsa, Renault Clio E-Tech Hybrid, Toyota Yaris
Győztes autó: Renault Clio E-Tech Hybrid
Végeredmény: 1. Renault Clio E-Tech Hybrid; 2. Honda Jazz e:HEV; 3. Toyota Yaris

Jelölt családi autók: Citroën C5 Aircross Hybrid, Honda CR-V, Opel Crossland, Seat Tarraco, Volkswagen Golf 8
Győztes autó: Honda CR-V
Végeredmény: 1. Honda CR-V; 2. Volkswagen Golf 8; 3. Citroën C5 Aircross Hybrid

Jelölt üzleti autók: BMW 2 Gran Coupé, Seat Leon Sportstourer, Škoda Octavia, Volkswagen Arteon Shooting Brake
Győztes autó: Volkswagen Arteon Shooting Brake
Végeredmény: 1.Volkswagen Arteon Shooting Brake; 2. Škoda Octavia; 3. Seat Leon Sportstourer

Jelölt szabadidő-autók: Nissan Juke, Opel Mokka, Subaru Forester e-Boxer, Skoda Kamiq, Suzuki Vitara, Volkswagen Tiguan
Győztes autó: Volkswagen Tiguan
Végeredmény: 1. Volkswagen Tiguan; 2. Suzuki Vitara; 3. Opel Mokka

Jelölt kishaszonjárművek: Fiat e-Ducato, Opel Vivaro (furgonok), Ford Ranger Thunder, Nissan Navara, Toyota Hilux (pickupok)
Győztes autók: Ford Ranger Thunder és Opel Vivaro
Végeredmény furgonok: 1. Opel Vivaro; 2. Fiat e-Ducato
Végeredmény pickupok: 1. Ford Ranger Thunder; 2. Toyota Hilux; 3. Nissan Navara

Jelölt sportautók: BMW Z4 M40i, Cupra Formentor, Lexus LC Convertible, Renault Mégane R.S. Trophy-R
Győztes autó: BMW Z4 M40i
Végeredmény: 1. BMW Z4 M40i; 2. Cupra Formentor; 3. Renault Mégane R.S. Trophy-R

Év Zöldautója 2021
Két kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók az autóikat. Egyetlen kritériumnak kellett ezeknek megfelelniük: kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk. A hibridek között – mind plug-in, azaz konnektorból tölthető hibridek -hét modell indult, ezek közül – a nagyszámú jelölés miatt – két győztes hirdetett ki a zsűri. Szintén két győztest választottak a szakmai zsűri tagjai a villanyautó-kategóriában, amelyben kilenc elektromos autó indult a díjért. A hibridek többsége szabadidő-autó.

Jelölt hibridek: BMW 530e, DS 7 Crossback E-Tense 4×4, Ford Kuga plug-in hybrid, Jeep Compass 4xe, Mercedes-Benz CLA 250 e, Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid, Toyota RAV4 Plug-in Hybrid
Győztes autók: Mercedes-Benz CLA 250 e és Toyota RAV4 Plug-in Hybrid
Végeredmény: 1. Toyota RAV4 Plug-in Hybrid; 1. Mercedes-Benz CLA 250 e; 2. Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid; 3. Ford Kuga plug-in hybrid

Jelölt villanyautók: Fiat 500e, Honda e, Hyundai Kona Electric, Nissan Leaf, Opel Mokka-e, Opel Vivaro-e, Peugeot e-2008, Volkswagen e-Up!, Volkswagen ID.3
Győztes autók: Hyundai Kona Electric és Volkswagen ID.3
Végeredmény: 1. Hyundai Kona Electric; 1. Volkswagen ID.3; 2. Opel Mokka-e; 3. Peugeot e-2008

Közönségdíj 2021
A díjra mind a 46 nevezett autó esélyes volt. Nagy küzdelemben nyert a Suzuki a Hyundai és a Mercedes-Benz előtt. A szavazók közül sorsolással százan páros belépőt nyertek az AMTS nyitónapjára.
Győztes autó: Suzuki Vitara
Végeredmény: 1. Suzuki Vitara; 2. Hyundai i20; 3. Mercedes-Benz CLA 250 e
(Az első helyezettek díjat, a második és harmadik helyezettek oklevelet kapnak.)

Év Beszállítója 2021 díj
A Járműipar autóipari szakmai magazin és az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2020-ban is meghirdette az Év Beszállítója 2021 versenyt. Azok a Magyarországon termelő, fejlesztő vagy szolgáltató autóiparban érdekelt vállalatok nyerhetik el ezt a kitüntetést, amelyek az adott évben, tehát 2020-ban komoly beruházást, létszámbővítést és fejlesztést hajtotta végre Magyarországon. A szerkesztőségek a megkérdezett autógyárak, illetve autógyártók ajánlásaival a következő vállalatoknak ítélték az Év Beszállítója 2021 díjat:
Bridgestone Tatabánya Kft., Continental Automotive Hungary Kft. (Veszprém), Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., Salgglas Zrt., SEG Automotive Hungary Kft.

Év Autós Marketing/PR-szakembere 2021 díj
Minden évben a zsűri kiválasztja azt a marketing/PR-szakembert, aki a versenyben nevező importőr, márka képviseletében a leginkább segíti a zsűri munkáját. Idén egyhangúan Hársfalvi Jánosnak (Suzuki) ítélte oda a díjat a zsűri.

A versenyről
Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. 2021-ben a közönségdíjjal együtt tizenhárom Év Magyar Autója díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók, további huszonegy dobogós modell pedig oklevélben részesül. 2022-ben a szervezőbizottság tervei szerint további kategóriákban is díjazzák az autókat.
További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/