A Chevrolet Corvette hierarchiában a csúcson a kompresszoros motorral szerelt ZR1-es (650 LE) állt az előző generációnál, a pörgős szívómotorok kedvelőinek pedig ott volt a Z06-os (500 LE) változat, ahogy annak lennie kell, kézi kapcsolású váltóval.

Most pedig itt vannak a Detroiti Autószalonon bemutatkozó új Corvette Z06-os fényképei, amelyen egyfelől automatikus váltót (egyes hírek szerint dupla kuplungos robotizált) látunk előválasztókarral és a kormány karimája mögött megbújó kapcsolófülekkel, és bizony nyoma nincs szívómotornak.

A korábbi 7,0 literes small-block helyét az új 6,2-es motor kompresszoros változata veszi át, amelynek a teljesítménye ebben az esetben 620 lóerőre és 800 Nm-re van beállítva. Nem rossz, de azért ez nem igazán jó hír a korábbi Z06 kedvelőinek. Arról nem is beszélve, hogy az egyszerű megjelenést most mindenféle karbon légterelővel és púpos motorházzal vadították meg, ami szintén egy másfajta vásárlóközönséget szólít meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!