A LEGO® Technic™ Ferrari 488 GTE „AF CORSE #51” modell autentikus elemeivel és egyedi dizájn részleteivel teljesen valósághű mása az igazinak. A Ferrari LEGO verziója elülső és hátsó felfüggesztéssel, aerodinamikai lekerekítéssel, V8-as motorral, mozgatható dugattyúval és kormánykerékkel, valamint a legendás emblémával válik teljessé. Mindez az eredeti rajtszámmal, a szponzori matricákkal és a már jól ismert trikolór festéssel egészül ki.

A szett által a LEGO építés és az autóversenyzés rajongói betekintést nyerhetnek a gyorsulási sávban zajló élet rejtelmeibe. A 18 éves kortól ajánlott, 48 cm hosszú, 1677 LEGO Technic elemből álló modell lehetővé teszi a hosszútávú autóversenyzés, illetve a Ferrari autók kedvelői számára, hogy elmélyülhessenek a motorsport világában. Az elkészült alkotást az építők büszkén kiállíthatják vagy akár egy próbakört is tehetnek vele.

„Egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor megtudtuk, hogy lehetőségünk lesz megalkotni a Ferrari LEGO Technic változatát” – mondta Lars Krogh Jensen, a LEGO Technic tervezője. „A Ferrari a fantasztikus autóiról híres. Tudtam, hogy ha ehhez a hírnévhez méltó járművet szeretnénk létrehozni, akkor a LEGO Technic rendszerének határait kell feszegetnünk. Az eredmény tükrözi a versenyautózás legmeghatározóbb modelljének szofisztikált külsejét és a 488 GTE műszaki teljesítményét is. Igazi építési kihívást nyújt minden rajongó számára, aki értékeli a kivételes dizájnt, valamint szeretne többet megtudni arról a bámulatos gépészeti és technológiai munkáról, amely egy ilyen autó létrehozása során történik.”

„Gyerekkoromban gyakran játszottam LEGO kockákkal, és amikor megláttam a Ferrari 488 GTE másolatát, elállt a szavam, főleg egy-egy különleges részlet miatt, amelyet sikerült visszaadni a modellen. Büszke vagyok, hogy egy olyan autó LEGO Technic változatát alkották meg, amely az én nevemet viseli, és amit jómagam is vezethettem” – mondta Alessandro Pier Guidi, a Ferrari Competizioni GT hivatásos versenyzője.