Nemrég mutatkozott be a Kia Soul második generációja, és ez alkalommal immár a Hyundai is hasznosítja ezt a technikát. Az ő autójuk azonban kevésbé divatos lesz, hiszen elsődleges célja majd a fejlődő országok piacainak meghódítása lesz.

Erősen álcázzák még a karosszériát, a márka-hovatartozásról is csak a könnyűfém felniken elhelyezett logók árulkodnak, meg a felismerhető hyundaios orrkiképzés. A megcélzott vásárlók nagyobbra értékelik a praktikus kialakítást a megjelenésnél, ennek megfelelően itt most nem erőltették a folyékony szobrászatot.

Leghamarabb 2014 végén számíthatunk az új Hyundai típus bemutatkozására, így várhatóan már megkapja az új generációs, kis lökettérfogatú benzines turbómotorokat is (1,0 és 1,2 literes négyhengeresek), de valószínűleg szívómotorok is lesznek majd a kínálatban, hiszen olyan helyeken is forgalmazzák majd az autót, ahol az üzemanyagok minősége még nem feltétlen alkalmas ezekhez. Európában és Indiában pedig lesz dízel is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!