rolls1

Tavaly a Zenith-kollekcióval búcsúztatta a Phantom VII-es kupé és kabrió karosszériáját a Rolls-Royce, a limuzinnál egyszerűen leálltak a gyártással – egy anonimitásba burkolózó gyűjtő megrendelésére készítették el a nyújtott tengelytávolságú karosszéria alapján az art deco stílusú hajó témájú példányt. Nem véletlen a választás, az 1925-ben bemutatott Phantom I-esre utalnak ezzel.
rolls2
A Blue Velvet fényezést rögtön kettős oldalsó díszcsíkkal dobják fel, ahol szintén felfedezhető az óceánjáró-motívum, fehér csíkos abroncsokat alkalmaztak. A műszerfalra intarziával került egy hajó és Észak-Amerika és Európa térképe, az analóg óra átkapcsolható a különböző időzónáknak megfelelően. A Powder Blue színű bőrkárpiton hullámvonalú díszvarrást alkalmaztak és a pamut padlószőnyegeken is megjelenik ez a motívum – utóbbiakat kézi munkával készítették el.
rolls3
A Rolls-Royce most a Phantom VIII-as fejlesztésére koncentrál, annak alumínium vázszerkezetét használja majd a Cullinan nevű „magas építésű” típus is. A kínálatot megkoronázó új autók várhatóan még az idén bemutatkoznak, de sorozatgyártásuk nem valószínű 2018 előtt, addig a Ghost, Wraith és Dawn modellekkel állnak a vásárlók rendelkezésére.

rolls4

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!