Az Egyesült Államokban működő Epic elektromos járműgyár (quad és hajó is van a kínálatban) nem a hagyományos irányból közelíti meg az elektromos autó kérdést. A vezetési élményre koncentrálnak, és mivel 25 százalékkal hatékonyabb a háromkerekű felépítés, ilyen a Torq nevű járművük is.

Saját bevallásuk szerint félúton van valahol az autók és a motorkerékpárok között – utóbbi vezetési élményét nyújtja előbbi néhány előnyével együtt. Például hogy nem kellett spórolni az akkumulátorral, az acél vázra épülő karbon karosszériás háromkerekű tömege 998 kg, ennek túlnyomó része a 24 kWh kapacitású akkumulátor.

A hajtást egy 300 lóerő, 830 Nm csúcsteljesítményű elektromotor biztosítja, amivel kevesebb, mint 4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra a roadster. És ez még nem minden, egyedi az összes darab, és kívánságra például sűrűbb tekercselést használnak ami nagyobb teljesítményt és nagyobb energiafogyasztást eredményez, de lehet kérni akár 32 kWh kapacitású akkumulátort is, de lehetőség van a vásárló ízlésének megfelelő „gázreakció” beprogramozására is. Ennek megfelelően nem is lehet vételárat mondani az Epic Torq háromkerekűvel kapcsolatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!