Hatalmas siker a Mercedes kompakt-sorozata, eddig több, mint 800 ezer példányt értékesítettek az autókból. Minderről pedig abból az alkalomból beszél a gyár, hogy eladták a százezredik CLA-kupét.

A Kecskeméten gyártott, négyajtós kompakt kupé forgalmazása 2013 áprilisában indult, és annak ellenére az Egyesült Államok a legnagyobb piaca, hogy ott csak idén tavasszal indult a forgalmazás. Pár hónap alatt kicsivel több, mint 27 ezer darabot adtak el, nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy ez volt az első olyan Mercedes, amelynek indulóára 30 ezer dollár alatt volt. Az USA-ban a márkaátlagnál 10 évvel fiatalabb, 45 év a CLA-tulajdonosok átlagéletkora, és nyolcvan százalékuk más márkától érkezett. Nyugat-Európába ment a CLA-termelés nagyjából 30 százaléka, ahol Németország és Nagy-Britannia a két legnagyobb piaca. Itt kisebb, csak 50 százalékos a más márkáktól érkező vásárlók aránya.

Jól jelzi a Mercedes CLA sportosságát, hogy a legnépszerűbb erőforrása a 250-es jelzésű, 2,0 literes benzines turbómotor, amihez az esetek túlnyomó többségében a Night Package csomagot is megrendelik az ügyfelek. Legtöbbször fehér színű fényezéssel kérik az autót, belül pedig a fekete/antracit színű félbőr belső a legnépszerűbb választás, ezen felül szívesen költenek a bi-xenon fényszóróra és a Pre-Safe Brake-re is. A sajtóközlemény végén azt is megemlíti a Mercedes, hogy a B- és a CLA-osztály után hamarosan egy harmadik típus sorozatgyártását is megkezdik Kecskeméten, ami a CLA Shooting Brake lesz. Ennek a forgalmazása 2015 második felében indul majd világszerte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!