Akár mentőautóként is használható lesz majd az Eicher-Polaris Multix, igaz, nem rohamjármű lesz belőle, hiszen meglehetősen szerény menetteljesítményekkel rendelkezik az új haszonjármű. A 0,6 literes, 1 hengeres dízelmotorjának 10 lóerő/27 Nm a teljesítménye – még említés szinten se térnek ki a menetteljesítményekre -, igaz, 3,5 l/100 km a szabványos fogyasztás.

A csővázas felépítésű pickup körben független felfüggesztésekkel és 225 mm-es hasmagassággal rendelkezik, a karosszéria műanyag, az ötszemélyes utastér mellett még 1918 literes a raktér – vajon hol szabtak határt a felfelé végtelen méretű poggyásztérnek, hogy ezt lemérjék? Alapfelszerelésként kapja az autó az X-Port elnevezésű elektromos csatlakozást, amelyen keresztül 3 kW teljesítmény leadására képes a jármű, például áramkimaradás esetén egy házat is lehet erről ellátni, vagy a hálózattól távol lehet elektromos szerszámokkal dolgozni.

Augusztusban kezdik meg az első példányok leszállítását, először 30 indiai nagyvárosban lehet majd megvásárolni az Eicher-Polaris Multix pickupot, amelyet 1,08-1,18 millió Ft-nak megfelelő rúpiáért kínálnak. A kifejezetten ennek a járműnek a gyártására létrehozott jaipuri üzem évi 60 000 példány készítésére alkalmas, de némi fejlesztés után akár évi 120 000 Multix is készülhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!