A Fonyódi, valamint a Marcali Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az 57 éves balatonmáriafürdői S. József ellen.
– A lengyeltóti járőrök Fonyód külterületén igazoltattak egy sofőrt – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – A férfival megfújatták a szondát, mely kimutatta, alkoholt fogyasztott, ezért további mintavételre előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra. S. József vezetői engedélyét bevonták, majd – szabadlábon hagyása mellett – eljárást indítottak ellene.

– Még aznap Balatonmáriafürdőn a járőröknek feltűnt egy bizonytalan úttartással közlekedő személygépkocsi – közölte az SMRFK. – A rendőrök az autó után hajtottak, de a vezetője a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére sem állt meg, sőt gyorsítani kezdett. A rendőrök azonban utolérték, de a sofőr csak többszöri felszólításra vetette alá magát az ellenőrzésnek. S. Józsefnél ismét bejelezett a szonda, ezért elállították a Marcali Orvosi Ügyeletre. Az igazságügyi vegyészszakértői vélemények alapján S. József mindkét alkalommal ittasan vezetett. A Fonyódi és a Marcali Rendőrkapitányság is befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat – bíróság elé állítási javaslattal – megküldte az illetékes ügyészségnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!