Az Egyesült Államokban készíti majd a Mercedes-Benz az EQE SUV és EQS SUV villanymotoros szabadidő-autókat, a sorozatgyártásra még várni kell egy keveset, de az új modellek miatt felépített akkumulátor-gyár beruházása a tervezetthez képest gyorsabban halad, szóval elméletileg semmi akadálya a menetrend betartásának. Ennek következő eleme lesz az EQS SUV leleplezése április 19-én, de addig is a gyár megosztott néhány hivatalos kémfotót és -videót az álcázott prototípusokról.

A Mercedes-Benz eddig 7 milliárd dollárt fektetett be az USA-ban, ebből 1 milliárd dollár volt az elektrifikációra való felkészítés és az akkumulátor-gyár felépítése. A Tuscaloosa városában felépített gyárban egy futószalag van csak, ahol az igények függvényében készülnek a GLE, GLE Coupé, GLS, Mercedes-Maybach GLS és hamarosan az EQE SUV és EQS SUV modellek; a gyár első 25 évében mintegy 4 millió autót gyártottak itt.

A Mercedes-Benz EQS SUV technikájáról még semmit nem árult el a gyár, de túlságosan nagyot nem tévedünk, ha az EQS villanyautó technikáját előlegezzük meg – a kétmotoros összkerékhajtás mellett az összkerék-kormányzás is elérhető lesz. Három üléssor is elérhető lesz, ebben az esetben a második sor elektromosan állítható, és itt is felárat kell majd fizetni a Hyperscreen nevű óriási képernyőért. A Mercedes-Benz EQS SUV nem csak AMG változatban készül majd, ahogy azt a 2021-ben bemutatott tanulmány már jelezte, fényűző Mercedes-Maybach modellként is elérhető lesz.