Az Umberto Palermo által vezetett UP Design készítette el a Mole Costruzione Artigianale 001 elnevezésű sportkocsit, amelynél egy klasszikus sportkocsit próbáltak meg a mai kor elvárásainak megfelelő formával ellátni. Ez a sportkocsi pedig nem más, mint egy Ferrari Mondial.

Ezt persze nem írják így le a sajtóanyagban, de azt elárulják, hogy az ülések mögött egy keresztbe beépített, 3,0 literes lökettérfogatú V8-as szívómotor dolgozik 240 lóerős teljesítménnyel, a váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású. Az acélcsövekből készített térvázra alumíniumból és karbonból készített burkolatot húztak, ami 4730 mm hosszú, 2650 mm a tengelytávolsága, 2,1 méter széles és 1,2 méter magas. A menetteljesítményeket nem ismerjük, de azt igen, hogy a 240 lóerőhöz 1430 kg-os saját tömeg tartozik.

A belső tér nagyon spártai kialakítású, de ez csak annak köszönhető, hogy itt mindent a megrendelő kívánságának megfelelően alakítanak majd ki, és most, a prototípusnál nem volt ilyen. Ez egyébként a minimum annak tekintetében, hogy a nyolcvanas évek technikáját újracsomagolva kínáló Mole Costruzione Artigianale 001 vételára 200 ezer euró lesz. Az autó elkészítésében a következő olasz cégek is közreműködtek: Brembo, Pirelli, Fondmetal, Sabelt és New Cast Service.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!