Az Opel történetének legnagyobb modelloffenzívájának részeként – 29 új modell 2016 és 2020 között -, már jövőre megjelenik a márka kínálatában egy teljesen elektromos autó Ampera-e néven. A General Motors elnök-vezérigazgatója, Mary Barra Bochumban, a nemzetközi CAR Szimpóziumon jelentette be az új Opel Ampera-e érkezését: “A GM és az Opel meggyőződése, hogy az elektromos autók jelentős szerepet játszanak majd az egyéni mobilitásban. Az Ampera-e iránymutató technikájával döntő lépést teszünk a víziótól a valóság felé. Új villanyautónk ismét igazolja az Opel elkötelezettségét, hogy széles körben tegyen elérhetővé innovatív fejlesztéseket.”

Noha műszakilag az utolsó csavarig és szoftverig megegyezik majd az észak-amerikai Chevrolet Bolt-tal az Opel Ampera-e elnevezésű villanyautó, annak mégis nagyobb lesz a hatótávolsága. Az ok prózai: az Egyesült Államokban az akumulátor tényleges kapacitását veszik figyelembe a szabványos hatótáv számításakor, az Európai Unióban nem veszik figyelembe, hogy nem lineáris a lítium-akkumulátor teljesítményleadása, ezért akár negyedével nagyobb hatótávot jelent az európai ciklus, miközben egy feltöltéssel mi is a 200 mérföldes, azaz 320 km-es hatótávolsággal számolhatunk. Az extra-lapos akkumulátorokat a jármű padlójába építik be, ezáltal bőséges teret kínál öt személynek, illetve a poggyásznak, miközben a külső mérete könnyen kezelhető marad.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!