Meglehetősen visszafogott megjelenéssel kezdte pályafutását az Iveco Daily előző generációja, majd két alapos modellfrissítés során nyerte el feltűnő megjelenését. A most bejelentett harmadik generációnál pedig még ez utóbbi szintre is rá tudtak licitálni, nem is keveset.

Teljesen új fejlesztésűnek mondják a még mindig létraalvázra épülő járművet, amelynél könnyebb már a felépítmények elhelyezése. Új hátsó felfüggesztést készítettek a szimpla hátsó kerékhez, ami 5 centivel alacsonyabb rakodási magasságot eredményez, a 3,5 tonnás össztömegig kínált új első híd javított vezethetőséget biztosít. Nagyobb lett a teherbírás, tágasabb a raktér: az új modellből már 18 és 20 köbméteres dobozos felépítmények is lesznek.

De nem csak a rakomány, az utasok is jobban érezhetik magukat a javított hangszigeteléssel ellátott fülkében, az új légkondicionáló is növeli a komfortot. Rögtön kezdettől fogva többféle személyszállító kivitelben is elérhető lesz az új Iveco Daily, amelyekkel a mini- és midibuszok között szeretne javítani a pozícióján az olasz gyártó. Számos motorral és váltóval lesz majd elérhető az új generáció, pontos részleteket majd júniusban árulnak el; ekkor indul majd Európa-szerte is a forgalmazás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!