A Citroën márka brit forgalmazója bízott meg egy modellezőt azzal a feladattal, hogy egy Citroën DS3 Racing-re építve készítse el azt az életképet, amellyel a márka két ralipilótájának, Sebastien Loebnek és Daniel Elenának a sikereiről emlékezik meg.

Kieron Barter és csapata a Funky Lemon Design-nál két hónap alatt tervezte és építette meg a ránézésre vagy 3 négyzetméteres modellt, amelyen a Finn Rali havas tájaitól kezdve az Acropolis Rali romjaiig megtaláljuk a leghíresebb futamokat; a világbajnoki címek számának megfelelően 9 részre van osztva a terepasztal.

A kézzel készített tájba egyébként a Citroën kínálatában található, és a márkakereskedésekben megvásárolható, a nyertes raliautókat mintázó 1:43-as kisautókat helyezték el. A legtöbb idő egyébként azzal ment el, hogy a terepasztalnak alapot adó Citroën DS3-asról mintát vegyenek, amelynek a felhasználásával aztán megépítették a nagy művet – több próbálkozás kellett ahhoz, hogy alaktartó legyen a nagy méretű műanyagdarab. Az alkotást a nyáron a Citroën nagy-britanniai márkakereskedéseiben viszik körbe, és egyéb autós rendezvényeken is megtekinthető lesz majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!