A Volvo olasz forgalmazója írt ki egy pályázatot Pure Volvo Pavilion Design néven egy építészeti magazinban a célból, hogy az ott ősztől elérhető Volvo V60 Plug-In Hybrid autóhoz egy hordozható napelemes töltőt készítsenek.

A győztes terv a Synthesis Design + Architecture, a Buro Happold és a Fabric Images nevű cégek alkotása lett, a Pure Tension, azaz tiszta feszültség nevű alkotás. Ez karbon-rudak közé kifeszített újrahasznosított műanyagból szőtt hálót jelent, amely tele van napelemekkel, amely képes áramot termelni, ami aztán közvetlenül az akkumulátorba töltődik. Állítólag könnyedén összeállítható-szétszerelhető az alkotás, amely használaton kívül elfér a csomagtérben is – igaz, arról egyelőre nem szól a fáma, hány ember kell ehhez a mutatványhoz. Szeptember 15-én mutatkozik be a Volvo Pure Tension nevű hordozható elektromos töltőberendezés Rómában. Feltéve, hogy szélcsendes idő lesz…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!