Az Unión belüli szabad utazást használják ki azok a németek, akik a roncsautóikat a cseh határ túloldalán hagyják. Cheb városában a tavaszi nagytakarítás alkalmából a közterület felügyelők két tucatnyi olyan német autót – a szélvédőkön lévő matricák vagy a rajta hagyott rendszám alapján azonosítható az eredet – találtak az utcákon, amelyeket szemmel láthatóan azért hagytak ott tulajdonosaik, mert lusták voltak kifizetni azok megsemmisítését Németországban.
– Német szomszédaink öreg autóikkal Cheb városába hajtanak, leszerelik a rendszámot, eltűnnek és a nyakunkon hagyják a szemetüket – nyilatkozta Zdenek Hrkal, Cheb alpolgármestere az MF Dnes újságnak. Olyan autót is találtak, amellyel karambolozott tulajdonosa, és egyszerűen otthagyta az út szélén. A cseh önkormányzatok csak többszöri, a tulajdonosnak levélben küldött felszólítás – szinte kivétel nélkül megválaszolatlanok maradnak ezek – után intézkedhetnek a roncsok elszállításáról, amelyek így hónapokon keresztül csúfítják az utcaképet. Pontos számok nincsenek, de az UAMK nevű autós klub szerint a teljes német-cseh határ körzetében komoly gondot jelent a hátrahagyott autók problémája, amire megoldást kellene találni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!