Tipikusan USA-beli vonás, hogy a videó elején arra figyelmeztetnek, hogy káromkodás is elhangzik a felvételen. Az, hogy a rendőr fejbe rúgja a földön fekvő, megbilincselt személyt, nem érdemel külön említést. Úgy látszik, ez utóbbi nem befolyásolja negatívan a gyermekek szellemi fejlődését, ellentétben a csúnya beszéddel…

A szituáció a következő: egy cukorbeteg férfi sokkos állapotba kerül, a rendőr azért ment utána, mert csalinkázott az autójával. Megállás után nem engedelmeskedik a rendőr utasításainak, ezért a földre teperik és megbilincselik. Mivel sokkos állapotban van, rángatózik, egy rendőr ezt követően néhányszor megrúgja a földön fekvő gyanúsítottat, hogy hagyja már abba a mocorgást. Persze nem ilyen szépen, amiért ki kellett írni a káromkodásra való figyelmeztetést a videó elejére.

A ruházat átkutatása közben megtalálják az inzulint, ekkor mentőt hívnak a férfihez. A sokkos állapoton kívül fej- és bordasérülésekkel kellett a kórházban kezelni a sérültet. A bírósági eljárás során az ügyben érintett rendőröket foglalkoztató Henderson városa Adam Greene-nek 158 500 dollárt, feleségének 99 000 dollár kártérítést fizetett, amit Nevada állam megfejelt még 35 000 dollár kártérítéssel. A meg nem nevezett rendőr századost fegyelmi eljárás alá helyezték, de a testületnél maradt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!