Brazíliában alapvetően a szabadidő-autókra koncentrál a Suzuki, jelenlegi kínálata az (előző) SX4-re, a Grand Vitarára és a helyben gyártott Jimny-re szorítkozik, most mégis piacra dobnak egy személyautót, mégpedig a Swift Sport-ot.

Mivel ott nem a szigorú Euro 6-os normákat kell teljesíteni, kicsit jobban szabadjára engedték az 1,6 literes, változó szelepvezérléses négyhengerest. A maximális teljesítmény 136 helyett 142 lóerő 6900/perces fordulaton, a maximális nyomaték pedig 160 helyett 170 Nm 4400/percnél. Sajnos a brazil forgalmazó adós maradt a menetteljesítményekkel, pedig nem csak ez a kis teljesítménygyarapodás jelenti a változást. A Suzuki Swift Sport R-nél az alapfelszerelésnek számító (Európában is használt) 3,9-es helyett sokkal rövidebb, 4,6-os végáttételt kap.

A 75 ezer realba (8 millió Ft) kerülő Swift Sport 16 colos felniken gördül, a 82 ezer realos (8,74 millió Ft) Swift Sport R a rövidebb váltón kívül 17 colos felniket kap Pirelli PZero abroncsokkal, illetve kétszínű külsőt. Ennél az érintőképernyős navigáció is alapfelszereltség, amiért egyébként felárat kell fizetnie a vásárlónak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!