A Szentgotthárdon ősszel felavatott új Opel motorgyár bővítését jelentették be. Az Opel további 130 millió eurót fektet be magyarországi gyárába. Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke kiemelte: „Ma az Opel történetének legizgalmasabb modell palettáját kínálja. 2016-ig 23 új modellel és 13 új motorral jelentkezik és ezek közül a motorok közül sok itt, Magyarországon fog készülni. Különösen nagy keresletre számítunk a kisméretű benzinmotorok tekintetében, ezért döntött úgy az Opel, hogy már most, az új gyár indításakor megnöveli annak kapacitását.”

Ezzel a beruházással az új gyárépület 1.600 négyzetméterrel bővül, további 80 gépet, berendezést telepítenek az eddigiek mellé, mintegy 100 új munkahelyet létesül és százezerrel nő az egy évben gyártható motorok száma. A bővítéssel együtt az Opel összberuházása Szentgotthárdon eléri az 1,4 milliárd eurót, az új motorgyár teljes kapacitása évi 600.000 darab lesz, és ott a teljes felfutás idejére kilencszáz új munkahely létesül.

Az Opel új szentgotthárdi motorgyárában egy gyártósoron készül három különböző motorcsalád.  A kis, 1.400 köbcentinél nem nagyobb benzinmotorok, a közepes, 1,6-os benzinmotorok és a közepes, szintén 1,6-os dízel motorok közös vonása a hatékonyság (kis űrméretből is nagy teljesítmény), a gazdaságosság és az alacsony károsanyag kibocsájtás. Az új motorgeneráció valamennyi tagja már megfelel az Euro 6-os normának. A rugalmas gyártástechnológiának köszönhetően naprakészen lehet a piaci igényekhez igazítani a termelést.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!