Nikolai Smolenski, aki még 2004-ben vásárolta meg a brit TVR autógyárat, majd leállította a termelést, a gyártószerszámokat meg Drezdába szállította. Nemrég ezeket felajánlotta megvételre a Powers Performance nevű brit cégnek (korábban TVR Power néven működött, az egyik TVR fejlesztőmérnök alapította), de azok nem tudták megfizetni a kért árat, plusz a gépek visszaszállításának költségét (40 kamionra lett volna szükség mindehhez).

Nikolai Smolenski egy helyi üzletembernek értékesítette a gépeket/szerszámokat, aki meg bezúzta azokat, mivel ócskavasként hasznosította azokat. Ezzel tehát véglegesen pont került a TVR autógyárra, nincs esély a termelés újra beindítására, vagy pótalkatrészek gyártására, hiszen még a műanyag karosszériaelemek gyártáshoz szükséges formákat is elpusztították. Az orosz üzletember egyébként megtartotta a TVR márkanevet, szélerőműveknél szeretné azt hasznosítani, de egyelőre semmi pontosabb nem ismert ezzel kapcsolatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért.