Tavaly októberben mutatkozott be Brazíliában a Chevrolet Onix nevű ötajtós kisautó, amely tudásban és árban is bőven az Aveo alá van pozicionálva. Most bemutatkozott ennek a lépcsős hátú változata Prisma néven.

Annak ellenére, hogy csak a B oszlop mögött nyúltak a karosszériához, nem is néz ki olyan borzasztóan a hátsó. A változatlan, 2,5 méteres tengelytávolság mellett 4,2 méteresre nyújtották a karosszériát, a csomagtér mérete a kategóriában általánosnak mondható 500 liter.

Ugyanazokkal az 1,0 és 1,4 literes flex-fuel motorokkal lehet megvásárolni a Prismát, mint az Onixot, és ahhoz hasonlóan itt is csak ötfokozatú, kézi kapcsolású váltó van. Aki ennél egy kicsit több kulturáltságra vágyik, annak muszáj lesz a szintén az Aveo alá pozicionált Cobaltot választania. Első körben Dél-Amerikában, hiszen ott indul meg a Chevrolet Prisma forgalmazása, ezt követően pedig Ázsiában fogják piacra dobni.

Hozzánk biztosan nem jut el az autó, és Európa tőlünk keletre lévő, EU-n kívüli államaiba se valószínű a forgalmazása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!