A kínai Geely konszern haszonjárművekkel is foglalkozik, az újenergiás haszonjárművekkel foglalkozó márkája most mutatta be a Homtruck H elnevezésű modelljét, amelynek 2024-re ígérik a sorozatgyártását. Ha ebben a formában nem is jut el hozzánk a jármű, azért annak technikáját nagy valószínűséggel mi is megkapjuk, hiszen a Geely meghatározó tulajdonrésszel bír a Daimler Trucks és a Volvo Trucks haszonjármű-márkákban.

A megjelenésnél szakítottak az általános dobozformával, helyette lágyan ívelő felületeket használnak, a részleteknél kínai írásjegyeket idéztek meg. Mindezek eredménye a kamionoknál alacsony, Cw 0,351-es légellenállási együttható. A mérnökök mindenféle műszaki megoldással ellátták a hosszú távú szállításra szánt járművet, az akkumulátora cserélhető, de van egy metanol-hajtású (megújuló forrásból is származhat az üzemanyag) generátor is a fedélzeten, illetve az akkumulátort tölteni is lehet külső forrásból.

A vezetőfülke otthonos kialakítást kapott, hogy a több napos távollét során a sofőr jól érezze magát, a lehető legtöbb mindent bambuszból készítették. A két ülés mögött apró konyha, teljes értékű zuhanyzós fürdőszoba is van, az ágyat le lehet engedni. Mosogató- és mosógép is van a Homtruck H fedélzetén, azokhoz kívülről lehet hozzáférni. A Geely egyébként úgy számol, a forgalmazás 2024-es megindulásakor 3-as szintű önvezetésre lesz képes a kamion, 2026-ban jön majd a 4-es szintű önvezetés, és 2030-ra remélik az 5-ös szintű, azaz mindenféle emberi beavatkozás nélküli önvezető rendszert.