A Lamborghini ügyvédei felszólítást küldtek a Carkitinc nevű replika-készlet gyártónak, hogy legyen szíves egy videót készíteni, amelyen elpusztítja a Lamborghini utánzatokhoz használt műanyag formákat, ellenkező esetben pert indítanak.

Valószínűleg az bántja az olaszokat, hogy az Egyesült Államokban működő vállalkozás kevesebb, mint 4000 dollárért kínálja például a Pontiac Fiero vagy Dodge Neon (!) alapra felépíthető műanyag karosszériákat, így az széles tömegek számára elérhetőek. Persze néhány heti munkát még be kell fektetniük a vásárlóknak, de így is viszonylag olcsón lehet egy Lamborghininek látszó autójuk – mondjuk 2,0 literes motorral és elsőkerékhajtással.

A cégalapító most levelet kapott a Lamborghini ügyvédeitől, miszerint lesz szíves abbahagyni az ő autóikat másoló készletek gyártását és semmisítse meg a gyártószerszámokat. Jackie Johnson erre nem hajlandó, szerinte az ő által készített autókról látszik, hogy nem eredetiek, szerinte a művészi szabadságát szeretnék korlátozni, ezért áll a per elébe. Egyébként ha a Lamborghini sikerrel is jár, a Carkitinc kínálatában Bentley Continental (Chrysler Stratus), Porsche Carrera GT (Pontiac Fiero vagy Porsche Boxster), Aston Martin (Jaguar XK), Ferrari 360 (Toyota MR2), Ferrari 355 (Toyota MR2 vagy Pontiac Fiero), BMW Z3 (Mazda MX-5), BMW Z8 (BMW Z4), Dodge Viper (Chevrolet Corvette C3), Shelby Cobra (Chevrolet Corvette C3 vagy C4) utánzat is van még, úgyhogy nem kell majd lehúzni a rolót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!