Nem csak autó a Mini, hanem életérzés. Erre nincs is jobb bizonyíték, mint a Budapest szívében, a Bazilikánál csütörtökön megnyíló Mini Bar Budapest, amely az első ilyen jellegű szórakozóhely a világban, de ha minden jól, nem az utolsó. A márka arculati elemeit felhasználva alkotta meg Gubcsó Balázs és csapata a helyet, amely étteremmel is rendelkező éjjeli szórakozóhelyként várja a vendégeket.

Persze nem csak este, de aki például kíváncsi arra, milyen a libamájas-lilahagymalekváros vagy épp a sztrapacskás lángos, annak nem szabad kihagynia a lehetőséget. Persze azért érdemes megjegyezni, hogy a márkanév ezúttal a Selection választása esetén lángosok méretét is jól kifejező jelző…

De nem csak a sajtótájékoztató helyszíne, hanem a tárgya is elég érdekes. Nem győzték hangsúlyozni, hogy az elődjénél sokkal nagyobb méretű Mini teljesen új fejlesztés, 3500 új alkatrészből áll össze teljes egésszé. Ezt épp csak nem látni, mert hát az arculati jegyekhez olyan szinten ragaszkodnak, amit még az első Volkswagen Bogár is megirigyelhet. Persze vannak új részletek is, mint a „nagyon kúl a beindítógomb” a középkonzolon, vagy a fel-a-fejjel kijelző a szélvédő tövében.

Hazánkban tehát megkezdődött az új Mini forgalmazása, első körben a Cooper szinttől felfelé lehet választani, a mini-motoros One csak később lesz elérhető, azt még nem tudták megmondani, a háromhengeres dízel forgalmazását mikor engedélyezi a gyártó. Az alapár 5 609 000 Ft, ezért 136 lóerős benzines turbómotorral kapja meg az ember a háromajtós változatot, a 192 lóerős Cooper S 6 520 000 Ft-os indulóáron szerepel az árlistán, a 116 lóerős Cooper D-ért legalább 6 114 000 Ft-ot kell fizetni.

A Bazilika előtt tartott rendezvényen megjelent autót nem csak mi, meghívott vendégek csodáltuk, de bizony a turistáknak is megtetszett. Egy indiai turistacsoport tagjait például csak az akadályozta meg a vásárlásban, hogy innen nehezen tudják hazavinni az autót. Meg mire odaérne, már helyben is kapható lesz majd az új generáció.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!