Hétfőn még a Koenigsegg a saját facebook oldalán tett közzé egy bejegyzést, miszerint tovább folytatják a tesztelést a One:1 típussal a Nürburgringen, nem sokkal később pedig jött a hír és a fényképek: a gyári pilóta súlyos balesetet szenvedett a prototípussal. Az Adenauer Forst bejáratánál lévő S kanyarnál veszítette el uralmát a sofőr, abból ítélve, hogy több tíz méteres keréknyomokat hagyott az autó, valószínűleg nem működött a blokkolásgátló, ami műszaki hibára utal.

Akkora tempóval csapódott bele a szalagkorlátba az 1341 lóerős megaautó (1 megawatt az 5,0 literes, V8-as biturbó teljesítménye), hogy ledöntötte azt, átrepült felette és a partoldalban állt meg végül. Ki is gyulladt az autó, de a lángokat gyorsan sikerült megfékezni, és a hírek szerint a sofőr ép bőrrel megúszta a kalandot – kivizsgálásra kórházba szállították, de nem sokkal később onnan távozhatott. Az autóról ugyanez nem mondható el, az eleje és a hátulja is összeroncsolódott, de valószínűleg újjá fogják építeni – az utascella ránézésre egyben van, minden más pedig cserélhető alkatrész.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!