Újabb jelentős Toyota-visszahívás van kialakulóban az Egyesült Államokban, első körben azonnali hatállyal leállították az ülésfűtéssel szerelt autók – a Camry, Corolla, Sienna, Avalon, Tacoma és Tundra érintett – forgalmazását, a kereskedők nem adhatják át az ügyfeleknek a már kifizetett autókat sem.

A problémát az jelenti, hogy az elektromos fűtőszálakat tartalmazó szövet anyaga nem extrém körülmények között is meggyulladhat, ami égési sérüléseket okozhat annak, aki épp azon az ülésen foglal helyet. Egyelőre a Toyota nem tudja biztosan, mely autói érintettek a tűzzel szembeni ellenállásnak nem megfelelő szövet miatt, a 2012 augusztusa után legyártott autók lehetnek érintettek, ekkor történt egy beszállítóváltás az észak-amerikai üzemeknél. Az autógyár mérnökei még dolgoznak a probléma megoldásán, egyelőre nem lehet tudni, mikor lesz kész a javítás. A hírek szerint a forgalmazás szüneteltetése nem lesz hosszú távú, mert csak a kérdéses típusok egy kis százaléka érintett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!