Sergio Marchionne az Il Sole – 24 Ore olasz újságnak adott interjúban közölte azt, hogy ha a PSA-val kötött stratégiai megállapodás kudarcba fullad, akkor a Fiat szívesen megvásárolná az Opel márkát a General Motorstól. Az amerikaiak gyorsan leszögezték: továbbra se áll szándékukban a német részleg értékesítése.

A Fiat már 2009-ben, amikor kérdéses volt az Opel sorsa, meg akarta szerezni a német márkát, amivel korábban már együtt dolgozott – az aktuális Corsa és a Grande Punto közös padlólemezre épül. A Fiat egyébként úgy próbálja meg ellenőrzése alá vonni az Opelt, hogy gyakorlatilag nem fizetne érte pénzt. Olyasmi konstrukciót kel elképzelni, mint ami a Chrysler átvételekor történt,  lényegében garanciavállalásokért cserébe kapta meg a tulajdonjogot. Elemzők szerint az Opel 2021-ig évi 1 milliárd dollár veszteséget fog termelni, az elhúzódó válság miatt nem nagyon várható, hogy hamarabb javul majd az európai autópiac helyzete. A Morgan Stanley szerint egyébként erősen csak spekulációról van szó Sergio Marchionne interjújában, a Fiat Auto nem kívánta kommentálni az esetet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!