Az utolsó körbe került hét autó közül az Opel Astrát értékelték a legtöbbre az európai Év Autója zsűritagok, a 22 országot képviselő 58 újságíró 309 pontot szavazott meg a német kompakt autónak, a második helyre kerül Volvo XC90-es 294 pontot kapott.

A két első helyezettet némileg lemaradva követik a többiek, a Mazda MX-5-ös 202 ponttal szorult a harmadik helyre, az Audi A4-es 189 pontot kapott, a Jaguar XE 163 pontot gyűjtött, a Škoda Superb 147 ponttal végzett, és 143 pontjával az utolsó helyre szorult a BMW 7-es sorozata. Az európai “Év Autója 2016” díjat az Opel elnök-vezérigazgatója, Dr. Karl-Thomas Neumann vette át a COTY (Car of the Year) elnökétől, Hakan Matsontól a 86. Genfi Autószalon sajtónapjának előestéjén.
“Az új Astra egy új korszak kezdetét jelöli az Opelnél, és győzelme az Év Autója versenyen arra utal, hogy a helyes úton járunk,” mondta Dr. Karl-Thomas Neumann. Az európai Év Autója díjat 1964-ben alapították, az ideivel együtt ötször nyerte el az Opel. Az Opel Kadett E volt az első rüsselsheimi díjazott, 1985-ben. Két évvel később az Omega A ismételte meg sikerét, az utóbbi években pedig kétszer is diadalmaskodott a márka – az Insignia 2009-ben, az Ampera 2012-ben győzött.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!