Nem egyszerűen egy városi miniautó a Rinspeed Micromax, hanem egy teljesen újfajta közlekedési koncepció egy eleme. Ennek lényege, hogy a városokban csak közösségi közlekedés (no meg az áruszállítás) halad az utakon, a ma is meglévő járművek – például busz, metró, villamos – mellett a Micromax-hoz hasonló mikroközösségek foglalják el az utakat.

Ehhez olyan járművet képzelt el a svájci csapat, amely egyfelől maximális térkihasználású, másfelől a jövő kihívásainak megfelelően internet-hozzáférést is biztosít azoknak az utasoknak, akik épp nem vezetnek. Ha mégis a városi életet akarják nézegetni, extra méretű ablakokon keresztül csodálhatják a külvilágot.

A szűkre szabott városi tér kihasználását az is javítja, hogy nincs sok helyre szükség a parkoláshoz, a hossz mindössze 3,7 méter. A tágasság a 2,2 méteres magasságnak köszönhető, az ülések valahol félúton vannak a normál- és a bárszékek között.

Innovatív anyaghasználat jellemzi a természetesen akkumulátoros-elektromos autót, plexiből készülnek az ablakok, az utastérben textíliával borítják a műanyag felületeket, van a fedélzeten kávégép és hűtőgép is a frissítőknek. Lehet, hogy a Rinspeed Micromax megjelenése nem túl fantáziadús, de ez is van legalább olyan különleges, mint a műhely többi alkotása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!