Nem valószínű, hogy valaha is megvalósul, de a svéd Umeâ Institute of Design végzős hallgatója, bizonyos Gosha Galitsky ötlete forradalmasíthatná az útjavítást. A Red Carpet nevű szerkezet lényege, hogy miközben az leteríti az új kopóréteget, az autók egyszerűen áthajthatnak rajta, azaz csak némi forgalomlassítást jelent, nem kell miatta lezárni az utakat.

A szerkezet felépítése olyan, hogy elöl ledarálja a régi kopóréteget, amelyet középen kiegészít új kötőanyaggal és szükség szerint kaviccsal, majd lefekteti azt saját maga alá. Egészen pontosan a gumi lánctalpak mögé.

Nagyon lassan halad az úton a szerkezet, így a mire a leterített új réteg kiér a hátsó rámpa mögül, már károsodás nélkül ráhajthatnak a személyautók. Ez az egyedüli hátulütője a Red Carpetnek, azaz a rámpa csak 2 méter széles, kisteherautók, de némely szabadidő-autónak is meggyűlik vele a baja. Pozitív azonban, hogy az összes normál autóval rendelkező ember úgy érezheti majd magát, mint Michael Knight, aki minden egyes részben legalább egyszer felhajtott a mozgó kamion rámpájára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!