Jelenleg még a pénzt gyűjti a Squair nevű mobil légtisztító-berendezést fejlesztő csapat, de reményeik szerint decemberben már megkezdődik az eszköz sorozatgyártása. Talán nem véletlen, hogy a Volkswagen Kínában dolgozó vezető formatervezője is támogatja az eszköz elkészültét, hiszen ő napi szinten szembesül azzal, mennyire szennyezett a levegő.

A HEPA és aktívszén-szűrős berendezésben található zajtalan ventilátor segítségével percenként 1 köbméter levegőt képes megszabadítani a por, vírus, baktérium, pollen és káros gáz-szennyeződéstől, a füstöt és a rossz szagokat is kiszűri. Konnektorról vagy szivargyújtóról működik, és mivel nagyon modern a szerkezet, még alkalmazás is van hozzá, amelynek segítségével távolról lehet ellenőrizni, hogy épp milyen koszos levegőt tisztít meg a Squair. Nem lesz olcsó a berendezés, 280 eurós árral számolnak, ez persze a sorozatgyártás nagyságának függvényében csökkenhet is, azt nem tudjuk, hogy a cserélhető szűrőbetétet mennyiért adják majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!