Úgy tűnik, a Twingo napjai ha nincsenek is megszámlálva, de már elkezdődött a felkészülés az utódlásra. A Renault egy másik klasszikusát, az 5-öst próbálják megidézni az új generációval, amelynek első prototípusát Madridban sikerült lefényképezni.

Természetesen a gyár nem szerette volna, ha idő előtt napvilágot látnak ezek a képek, de hát már megtörtént a dolog. Az autó egyébként a hamarosan szintén feltámadó Alpine márkát idézi, ahogy a raliautós első kiegészítő fényszórók is a sportos hangvételre utalnak. Mivel messze van a következő, jelentős európai autószalon, valószínűleg a Monacói Formula-1-es verseny előtt/közben, vagy legkésőbb Goodwoodban fogják majd bemutatni a Renault-5-öst hivatalosan.

A tanulmány állítólag az új Clio RS-ben is használt 1,6 literes turbómotort kapja – ráadásul középmotorként, hiszen elég fürgén köröz az apróság a videón -, a szériaváltozatban a 0,9 literes szívó- és turbós háromhengeres jut majd főszerephez. Leghamarabb 2015 körül várható a Twingo leváltása, addig még jöhet még néhány Renault 5 tanulmány.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!