Nem valami jó minőségűek a legújabb képek a következő generációs Mercedes C-osztályról, jó messziről készültek, és a hófehér háttér előtt haladó fehér színű autó részletei se túl jól láthatóak, de mégis: ez már a következő generációs autó, álca nélkül. Ez is több a semminél, majd ha közelebb lesz a bemutatás időpontja, erről is lesznek majd olyan jó képek, mint az új S-osztályról

Mivel most már bőven van autója a C-osztály alatt is a stuttgartiaknak, várhatóan a 2,0 literes, turbós benzinmotor kerül majd az alapváltozatba, úgy 180 lóerő körüli teljesítménnyel. Aki ennél kevesebbre vágyik, annak a 2,2 literes dízelmotor 150 lóerős alapváltozatát ajánlják majd, a másik véglet az új, 3,0 literes V6-os biturbó lesz majd, ami az AMG változatba is bekerülhet.

A legnagyobb újdonság az lesz, hogy az itt bemutatkozó új moduláris padlólemez – ami a következő E-osztály alatt is szolgál majd – már különösebb kompromisszumok vállalása nélkül alkalmas a hibrid/konnektorról tölthető hibrid hajtás alkalmazására. A hírek szerint már a 2014-es Detroiti Autószalonon megismerhetjük majd a lényegében már a végleges Mercedes C-osztályt mutató tanulmányt, a forgalmazása 2014 második felében/végén várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!