Az a célja a nemrég alakult kaliforniai Zelectric Motors nevű vállalkozásnak, hogy veterán autókat alakítsanak át akkumulátoros-elektromos üzemre, egészen pontosan erre a létező lehetőségre felhívják az emberek figyelmét.

Egy PR-szakember alapította a céget, amely meglévő vállalkozások segítségével és némi saját munkával modernizálja az autókat. Az első átépítés egy 1963-as Volkswagen Bogár alapján készült ZelectricBug nevű alkotás, amelynél mindössze a kipufogók hiánya árulkodik a hajtásmódról.

Úgy végezték az átalakítást, hogy semmit nem módosítottak a széria karosszérián, csavarozással rögzítették az új elemeket, a 80 lóerős elektromotort például gyári, négyfokozatú váltóhoz csavarozták hozzá – igaz, kapcsolgatni nem kell a 170 Nm-es nyomaték miatt. A lítium-ion akkumulátorokat a csomagtérben helyezték el, a műszerfalon mindössze egy apró kerek óra került, amelyen az akkumulátor töltöttségi állapotáról lehet tájékozódni – ha kell, bármikor visszaalakítható benzin üzeműre a VW Bogár. Pontos árat minden esetben az alapot jelentő autó, a vevő elvárásainak megismerése után tudnak mondani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!