Minneapolisban mintegy 1000 fős tömeg tiltakozott a fekete fiatalkorút lelövő rendőr melletti ítélet, azaz az eljárás meg nem indítása ellen, a városi rendőrség 3-as számú kapitányságának közelében, a Lake és Minnehaha utak kereszteződésében.

A tömeg a piros jelzés ellenére is elfoglalta a gyalogátkelőhelyet, ekkor először is dudálni kezdtek az autók, majd egy Subaru Outback sofőrje egyszerűen a tömegbe hajt, majdnem átgázolva egy hölgyön. Ekkor a feldühödött tömeg természetesen verni kezdi az autót, amelynek sofőrje ekkor nagy gázt adva elhajt, további embereket ütve el. Az először elütött hölgyet könnyű sérülésekkel szállították kórházba, az eset többi sebesültjét a helyszínen látták el a mentőegységek.

A subarus egyébként nem menekült el, épp csak olyan távolságra hajtott, ahol már nem érte utol a tömeg haragja, és ott maga hívta a rendőröket. Utóbbiak elmondása szerint együttműködő volt az autó vezetője, akit csak kikérdeztek, de nem tartóztatták le.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!