Már csak két éve van a mostani Honda Civic generációnak, mi itt Európában most kaptuk meg a 2,0 literes turbómotorral szerelt Type R változatot, az Egyesült Államokban azonban a generációváltásig kell várnia a vásárlóknak egy hasonló tudású autóra. Cserébe ők választhatnak kupé karosszériát is, amelynek a felpaprikázott változatával megkezdték beharangozni az újdonság érkezését.

Ráadásul rögtön „ultra-sportos” kinézettel ruházták fel az autót, ami jelen esetben neonzöld színt, leültetett felfüggesztést és nagy felniket jelent. A műszaki tartalomról még semmit nem árultak el, de abban biztosak lehetünk, hogy turbómotor hajtja az első kerekeket. No nem a Type R-ben is használt 2,0 literes darab, az megmarad az európai ötajtós kasztniban – a modellváltást követően ezt kapják majd meg az észak-amerikai vásárlók is nagy-britanniai gyártásból -, sokkal inkább a már bejelentett, de még be nem mutatott 1,5 literes darab.

A generációváltásra visszatérve a jelenleginél nagyobb méreteket ígérnek, és persze tele lesz mindenféle elektronikus segéddel az új Civic, javítanak a kommunikációs fejegység tudásán is. Az egész alapját egy teljesen új fejlesztésű padlólemez adja majd, a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltó mellett fokozatmentes automatikus váltó, turbómotorok is lesznek a fedélzeten. Az itt látható 10. generációs Honda Civic kupé formáját a Los Angeles-i fejlesztőközpontban rajzolták meg, a fejlesztést pedig a japánok ohiói központjában végezték. A sorozatgyártású modell idén ősszel debütál majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!