A statisztikák szerint sokkal több belső égésű motorral szerelt autó ég ki, mint elektromos, de amíg előbbiek jellemzően több tíz évesek és rosszul karbantartottak, utóbbiak nagyon fiatalok. A legutóbbi Tesla esetnél például épp tesztúton lévő új autó gyulladt ki.

Világszerte mindenfelé, három hónapon át szervez tesztutakat a Tesla annak örömére, hogy autói több mint 3 218 000 km-t (angolszász mértékegység szerint 2 millió mérföldet) tettek meg. A franciaországi Biarritz közelében volt tesztúton egy Model S 90D, amikor menet közben hirtelen hangos lett a villanymotor, a kijelzőn pedig megjelent a „problémák a töltéssel” felirat. Megálltak az út szélén, az utasok kiszálltak az autóból, ami aztán rögtön lángolni kezdett. Senkinek nem lett baja, a gyár a hatóságokkal közösen vizsgálja a történteket – mivel az autó teljesen kiégett, nem sok minden maradt, amit vizsgálni lehetne.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!