Forró nyomon indultak el a rendőrök március 23-án korán reggel, mikor újabb gépjárműlopásról értesültek. Ismét két Opel Kadett típusú személygépkocsit tulajdonítottak el Tatabányáról az akkor még ismeretlen elkövetők.

A nyomok Kaposvárra vezettek, ahol még aznap egy MÉH-telepen megtalálták az autót. A nyomozók előállították a fémfelvevőhely tulajdonosát, aki gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogyan került hozzá a kocsi és azok, melyeket a gyanúsítottak heti rendszerességgel adtak le.  A 42 éves kaposvári B. László ellen – szabadlábon hagyása mellett – nagyobb értékre üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.
Március 27-én a tatabányai nyomozók összehangolt akció keretén belül nagyegyházi otthonában elfogták a két autótolvajt is, akiknek kihallgatása, az általuk elkövetett bűncselekmények száma miatt, késő estig tartott a Tatabányai Rendőrkapitányságon.  N. Zsolt elmondta, hogy társával 2012. év végén költöztek közös albérletbe Nagyegyházán. Egy börtönben ülő rokona „ihlette meg”, aki szintén járművek eltulajdonítása miatt került a rácsok mögé. Az ő nevét használták a lopott autók leadása során. A bűncselekmény elkövetését saját autóján gyakorolta és tökéletesítette, így az Opel Kadettek feltöréséhez mintegy másfél percre, beindításához indító kulcs nélkül 3-4 percre volt szüksége.


 
2013. januárjában és februárjában Tatabányára jártak át és innen lopták el a kocsikat, majd Budaörsre és Székesfehérvárra „terjeszkedtek tovább”. Az eltulajdonított járművekkel egyenesen Kaposvárra hajtottak, ahol leadták a MÉH-telepen, zsebre tették az értük kapott pénzt, majd visszautaztak Nagyegyházára.


 
A 40 éves N. Zsolt és a 22 éves O. Ferenc ellen – őrizetbe vételük mellett – több rendbeli nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!